Чи можна їсти плавлений сир: всі аспекти

Корисний плавлений сир? Завдяки великому вмісту в своєму складі солі і хімічних харчових добавок, цей продукт не можна назвати корисним. Людям, страждаючим захворюваннями серцево-судинної системи варто відмовитися від нього зовсім з-за вмісту в складі натрію і фосфатів. При виготовленні плавленого сиру в нього додають деяку кількість лимонної кислоти, що протипоказано для людей з шлунковими захворюваннями. До того ж цей сорт сиру досить калорійний, отже, в дієтичний раціон він не входить. Дітям також не варто зловживати плавленими сирами, так як вони виготовляються з вторинної сировини.

Так можна чи є плавлений сир після перерахованих шкідливих властивостей цього продукту?! Вживати в їжу його, звісно ж, можна, але не бажано! Хоча він і містить безліч корисних речовин, таких як кальцій, фосфор і є джерелом вітамінів А, Е, Д і полінасичених жирних кислот, негативного впливу на організм надає набагато більше.